WTFFF!? vind jij
Samen impact
WTFFF!? vind jij!? als een naaktfoto van iemand uit je klas zonder toestemming wordt doorgestuurd!? Als iemand wordt geshamed en geblamed voor het in vertrouwen maken van een intieme foto!? Wie zit er eigenlijk fout!? Wat zou jouw reactie zijn!? Wat zou je doen!?
Linda de Munck, ambassadeur van WTFFF!?, is benieuwd naar wat jij vindt. Omdat jouw mening belangrijk is. En omdat jouw hulp en begrip het verschil kan maken voor iemand die online seksueel misbruik meemaakt.
WTFFF!? vind jij!? als je hoort over een naaktfoto die zonder toestemming is doorgestuurd? Zou je ‘WTFFF!?’ zeggen of ‘Eigen schuld’?
Wat kan je doen als je online seksueel misbruik meemaakt of hebt meegemaakt?
Erover schrijven
Het kan fijn zijn om wat er is gebeurd en je gevoelens op te schrijven. Dit kan een eerste stap zijn om dit ook met mensen in je omgeving te delen. Via deze pagina kan je je verhaal opschrijven. Je kunt ervoor kiezen om dit voor jezelf te bewaren of om anoniem te delen op onze verhalenpagina . Al bijna 300 anderen gingen jou voor.
Erover vertellen aan iemand die je vertrouwt
Erover praten met iemand die je vertrouwt kan opluchten. Hierdoor weet je dat je het niet alleen hoeft te doen.
Goed om te onthouden
Weet dat het niet jouw schuld is: jij hebt niets verkeerd gedaan. Jij hoeft je ook nergens voor te schamen. De persoon die jou shamed, bedreigt, chanteert of misbruikt, is schuldig. Onthoud ook dat de persoon die jou chanteert of bedreigt zich niet aan de afspraak zal houden. Stuur dus nooit meer beeldmateriaal, spreek niet af en maak geen geld over.
Mensen die jou kunnen helpen
Heb je niemand in je omgeving aan wie je het kunt of durft te vertellen? Je kunt anoniem vragen stellen of chatten met mensen van het Centrum Seksueel Geweld, Fier en Helpwanted. Samen bedenken jullie wat een volgende stap kan zijn voor jou.